Toertochten

 

Per maand worden er meerdere toertochten gereden voor verschillende doelgroepen:

  1. Eén of twee keer per maand wordt er een langere rit gereden van ongeveer 20 km met een tussenstop halverwege de rit. Om met deze toer mee te rijden is vereist dat de scootmobiel minimaal 12 km per uur kan rijden
  2. Eén keer per maand wordt er een korte rit gereden van ongeveer 10 km, met ook halverwege een tussenstop. Om met deze toer mee te rijden is vereist dat de scootmobiel minimaal 10 km per uur kan rijden. 
  3. Eén keer per maand wordt er een speciale rit gereden, in kleine groepjes met deelnemers die (nog) niet mee kunnen rijden met de grote of klein toertochten.


Voor deelnemers van SCG zijn de toertochten gratis. 
Niet-deelnemers zijn ook welkom tegen een vergoeding van € 5,= per rit. Beslist een niet-deelnemer, na deze rit, om ook deelnemer van SCG te worden, dan zal deze bijdragen verrekend worden met de jaarlijkse SCG bijdrage. Naast scootmobielen zijn ook elektrische rolstoelers en/of handbikers van harte welkom.


Onderweg is er een tussenstop waarbij we gezellig met elkaar een consumptie nuttigen, een boerderij bezoeken, naar een bijzondere tuin rijden, .

De toertochten worden begeleid door verkeersregelaars, die op kruisingen en drukke punten het verkeer regelen. Ook zullen er enkele vrijwilligers op de fiets meerijden.

Elk jaar zal de club voorafgaand aan de eerste toertocht een oefen- en instructiemiddag houden voor de leden scootmobielrijders. Naast de praktijk wordt ook de theorie behandeld.

De coördinator toertochten streeft er naar mooie afwisselende tochten uit te zetten, die kort van tevoren nog worden gereden om te kijken of er geen onverwachte obstakels, omleidingen enzovoort op de route voordoen.

Heeft u zin om aan een tocht deel te nemen? neem dan contact met ons op. Eén van onze vrijwilligers komt graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek, om zo samen te bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

 

Wilt u liever telefonisch contact, dan kan dat via het secretariaat: 06 - 384 06 350. Zijn we telefonisch niet bereikbaar spreek dan de voicemail in, dan wordt u teruggebeld.

 

Klik hier voor aanmelding als deelnemer.

klik hier voor de Agenda toertochten 2024