18 april Scootmobieldag Gouda
Groot Succes!

Scootmobieldag Gouda 2023 groot succes!

Met dank aan Mary van Vliet (onze spreekstalmeester van deze dag), Mango Mobility, ANWB Gouda, Vegro Zorgwinkel, Fietsen alle Jaren, Zorgmaatje aan Huis, Palet Welzijn, Gouda Vitaal, Sportpunt Gouda, Fietsmaatje Gouda / Waddinxveen en TU Delft voor hun aanwezigheid en het delen van deskundigheid.

maar ook dank aan onze vrijwilligers Margriet, Ronald en Herma, KSmucis voor het leveren van geluid en stroom, EHBO Gouda, Stichting Verdanda (Ria Algra en haar man) voor het delen van prachtige quilts aan onze deelnemers, Brownies en Downies voor de heerlijke lunch, Kaldi Gouda voor de bijzonder lekkere koffie, Sylvia Janssen voor het delen van haar mooie foto's en filmpjes, de aanwezige fotografen en redacteurs van diverse kranten, Gouda Cheese experience voor het uitreiken van 5 combitickets (deze worden binnenkort verloot), Gemeente Gouda voor alle hulp en adviezen, onze wethouder Anna van Popering-Kalkman voor openen van dit bijzondere evenement, ons SCG bestuur, en last but zeker nog least al onze deelnemers! Wat een toppers zijn jullie allemaal!

Het was een gezellige middag, maar ook koud en winderig... volgend jaar weer? Vast en zeker, maar dan wel in mei ;)

Hieronder een aantal foto's voor een kleine impressie...

Ria en Eelke hebben (Stichting Verdanda) hebben aan onze deelnemers bijzonder mooie quilts geschonken!
Welkom op de voorpagina (verdanda.nl)

De mooie quilts waren meer dan welkom op deze koude winderige dinsdagmiddag in april ...

Met speciale dank aan EHBO Gouda: Homepagina - EHBO Gouda (ehbo-gouda.nl)

Mary van Vliet (onze getalenteerde spreekstalmeester) samen met Wethouder Anna van Popering-Kalkman

Onze steun en toeverlaat Gert-Jan van Steenbergen:
KroonSteen Gameren – Audiovisueel, Partytenten en elektrotechniek

 

Twee (toffe) heren van het Mango Mobility team:
De beste scootmobiel kopen voor elk budget – Mango Mobility

Met een heerlijke lunch verzorgt door Brownies&DownieS:

Gouda | Brownies&downieS (browniesanddownies.nl)

Vooraankondiging
Scootmobieldag Gouda 2023:

Gouda – Eindelijk is het dan zover! Op dinsdagmiddag 18 april a.s. gaat de eerste editie van Scootmobieldag Gouda van start. Doel is om scootmobielrijders met elkaar te verbinden, maar vooral ook voorlichting te geven over mogelijkheden en om verkeersveiligheid te bevorderen.

In de middag van 18 april zal op de Markt van Gouda, naast ons mooie oude Stadhuis, een professioneel scootmobielparkcours van ruim 100 meter uitgezet worden door Mango Mobility, waarbij mensen met een beperking en mensen zonder beperking, onder begeleiding van instructeurs, een rondje over het parcours kunnen rijden in een scootmobiel.

Daarnaast is er een informatiemarkt waar o.a. Fietsen alle Jaren, de ANWB, Vegro Zorgwinkel, Sportpunt Gouda, Fietsmaatje, Palet Welzijn, Gouda Vitaal, Mango Mobility, WMO gemeente Gouda, Zorgmaatje aan Huis en ScootmobielClub Gouda aanwezig zullen zijn.

Vanuit de TU Delft  zal een groep van vijf studenten aanwezig zijn die voor een project van de master Design for Interaction onderzoek doen naar het gebruiksvriendelijker maken van de scootmobiel. Op deze middag zullen zij vooral veel vragen stellen, observeren en verschillende ontwerpen/prototypes voorstellen aan het publiek

Om 13.30 uur is de start van het evenement, waarbij Wethouder Anna van Popering-Kalkman deze middag officieel gaat openen. De wethouder zal na het doorknippen van een lint, aan het begin van het parcours, onder begeleiding van een instructeur, in een scootmobiel het parcours afleggen en hiermee ervaren hoe het is om in een scootmobiel te rijden.

Brownies & Downies zal deze middag voor de opbouwers van de markt een heerlijke lunch verzorgen.

Scootmobieldag Gouda is een initiatief van ScootmobielClub Gouda (SCG), een nog jonge club die is opgezet door drie enthousiaste vrijwilligers en verbinding en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. SCG roept Scootmobielrijders op om tijdens de opening aanwezig te zijn om door het publiek gezien te worden en hiermee aandacht te geven en vragen aan scootmobielrijders en verkeersveiligheid.

Komt allen op 18 april 2023 naar de Markt in Gouda. Vanaf 13:30 uur bent u van harte welkom (u weet wel bij dat mooie oude Stadhuis)!