Scootmobiel instructie lessen

 

Naast gezelligheid en plezier in scootmobielrijden staat ook verkeersveiligheid hoog in het vaandel bij SCG. SCG biedt dan ook een training aan voor mensen die nog niet zo ervaren zijn of zich onveilig voelen op de weg met hun scootmobiel. Deze training bestaat uit drie praktijkmomenten van één tot anderhalf uur en gezamenlijke theorielessen van twee dagdelen.

 

De training ziet er als volgt uit:

1e les: de grondbeginselen van de scootmobiel worden behandeld en er wordt een korte rit in eigen omgeving gereden.

2e les: Tijdens de tweede les wordt iets verder van huis gereden, maar nog wel in een rustige omgeving.

3e les: Tijdens de derde les wordt er een rit gereden door de binnenstad van Gouda met eventueel één of meerdere oefeningen in winkels.

De theorielessen zullen eens per kwartaal plaatsvinden in één van de Goudse buurtcentra. 


De scootmobiel instructeurs (Wendy Holkamp, Ronald Middendorp, Eddy van Veen, Hans van Ulden en Frans van Luit) hebben allen de instructie verklaring van de Politieacademie afgelegd en zijn daarbij ook officieel verkeerregelaar. Daarnaast zijn zij allemaal al jarenlang ervaren scootmobiel gebruikers. 

 

De kosten voor deze training bedraagt € 35,= voor mensen die geen deelnemer zijn van SCG. Als men na de training alsnog besluit om deelnemer te worden van stichting SCG dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de contributie van € 50,=  per jaar. Voor SCG deelnemers is deze training (dus) gratis. 

 

U kunt zich aanmelden voor deze training via het contactformulier (klik hiervoor op onderstaande blauwe balk);